Trött

Är trött. Både fysiskt och psykiskt. Lillhjärtat har haft en otroligt skrikig dag och jag tycker så synd om henne. Tror det är det jäkla pencelinet hon får ont av... Så imorgon får jag ringa BVC och höra om man kan skippa de två sista omgångarna, hon ska ju inte ha ont.. :(

Min kropp är trött också. Sprang milen på 52 förut, sista kilometern sprang jag på 4:14. Hur gick det till? Dog nästan. Nu äter jag en macka. Räknade mitt kaloriintag idag och hamnade på 200 kcal efter att springturen drogs bort. Ehhhh. Får skärpa mig. Kan inte hålla på så här. Men, så jävla svårt. Får äta massa ikväll helt enkelt.

Imorgon kommer mamma hit. Det behövs.

Btw såg jag leif loket Olsson på affären förut! HAHA!


Träning

Känner att jag verkligen behöver någon form av träning efter den här helgen. Så när Mattias kommer hem ikväll tänker jag snöra på mig skorna och ta mig en riktigt lång löptur. Känner så mycket ångest inombords idag pga allt som varit så tror mitt psyke behöver detta. Löpning är nog det bästa sättet att rensa tankarna på, få ny energi och bara vara i nuet, tänka ut hur man ska springa medan man springer, aaaah.

Lillhjärtat har sovit nio (!!!!) timmar i sträck inatt och är inne på sin tredje timma sömn nu för dagen trots att klockan bara är tolv. Men sömn är ju bästa sättet att bli frisk på så hon behöver sova. Värsta känslan är när ens barn inte mår bra, fyfan vilken ångest och oro det skapar. Som när hon bara var en vecka gammal och hade gulsot, som var enveten och vi var fram och tillbaka på sjukhuset gör att kontrollera att värderna hade sjunkit, fast dom steg. Nu var det ju ingen fara enligt experterna för hon behövde aldrig dns "sola" men oron var sjuk iallafall. Herregud. Kunde jag göra att alla hennes framtida sjukdomar kunde överlåtas till mig skulle jag såklart göra det utan att tveka. Älskade älskade barn. Tror jag sprängs lite av kärlek. <3<3


Stackars hjärtat

Åh lilla gumman har fått öroninflammation :( tycker såååå synd om henne! Stackars gumman. Nu har hon fått penecilin så jag hoppas det går över snart. Gör verkligen ont i hjärtat när hon inte mår bra. :/


Regnig dag

Ja man blir ju på lite dåligt humör bara man kollar ut genom fönstret.... :/ lilla hjärtat sover och jag har röjt hela morgonen. Sorterat tvätt som ska tvättas sen vid 14. Vill ut på en promenad sen, får se om det spricker upp. Åkpåsen ska iaf i vagnen nu, börjar bli riktigt rått ute och lillhjärtat har varit lite krasslig de. Senaste dagarna med hosta och snuva så gäller att klä henne varmt nu när vi ska ut.

Var ute på en liten kvällsrunda igår. Alltså, jag är helt överlycklig nu när jag kommit till det stadiet att en mil i behagligt löptempo (5:15-5:35) känns som en härlig powerwalk, det liksom bara flyter på. Så jäkla underbart! Innan låg mitt behaglighetstempo på 5:45-5:55 så mina enträgna intervaller måste gjort sitt! Som igår, kände att jag sprang på för fort (ville ju ta just en lugn runda) så jag saktade ner tempot lite och den kilometern sprang jag på 5:20! Så glad! Idag blir det en snabbvisit på gymmet bara... Rygg, bröst och mage och cardio. Sen ikväll åker vi till Karlstad. Pusshej!


Äntligen!

Finally, vågen har stått still ett tag och jag hade nästan tappa hoppet. Men på bara två veckor har jag inte bara hamnat under det magiska 60-sträcket utan också även gått ner ett och ett halft kilo till! Så underbart. Har även tappat en cm till runt låren, två i midjan och ja, nu händer det saker igen! 3,5 kilo kvar till startvikt sen får vi se om jag är nöjd. Wiiiiiiiie!

Sprang en runda igår som var mentalt jobbig, anledningen till det var alldeles för mycket kläder, så det blev milen på 53 minuter. Hade jag dock inte chillat så den första kilometern hade jag hamnat på 52 vilket är nuvarande pb, och hade jag dessutom klätt mig svalare hade jag nog kunnat persa på 51,50.. Men men. Längtar tills jag är under 50. Hade vart såå coolt pm klockan stannade på 49,något. Men det får ta den tid det tar.

Ikväll ska jag antingen springa en runda (blir 8-12 km isf) eller köra rygg, bröst och mage på gymet. Plus cardio... Får se vilket det blir. Egentligen skulle jag nog vilat idag men eftersom att jag inte kan träna på fredag tar jag vilan då.

Men...! Först idag så ska jag, Isabelle och kusin Fanny åka till Ikea och köpa matstol till lillan, så hon kan sitta med oss när vi äter :-) en klänning behöver hon också.

Nu ska jag passa på att sova en kortis medan Isabelle också sover!


Trött

Pust! Lilla hjärtat har fått för sig att natten är lika med = vakentid... Då det vart inte mycket sömn inatt, och det lär bli en tuff dag nu för jag ska försöka hålla henne uppe så mycket det bara är möjligt så hon blir trött ikväll och sover mer.. Så svårt detta med rutiner alltså..!

Annars så har ja tappat en centimeter till runt låren, en centimeter över naveln och 900 gram på en vecka. Sjukt nöjd över det. Mitt första delmål på 58 kilo är nära nu, men tror tyvärr att det kommer ta sin tid att nå dit ändå. Så länge jag inte går upp bara.

Var på gymmet igår med Sofie och slaktade arslet och magen.. Kan ju säga att det känns idag! Skönt. Ikväll blir det en löptur, lugn medeldistans 10-12 km beroende på hur det känns när jag kommer ut.

Nu ska jag njuta av lugnet ;)


Kvarg

Detta kan vara det godaste jag ätit i kvargväg! Späd kesella med vatten till önskad konsistens, lägg i massa clementinklyftor och njut!


Ont överallt

Ja det är vad jag har idag. Skulle egentligen tränat med Sofie idag men halsen känns sträv även den så känns bäst att låta bli, men det tar emot.... :-(

Igår sprang jag längdrekord! Både tidsmässigt och distans. Blev 17 kilometrar på 1 timme och 38 minutrar. Det är jag nöjd över. Påbörjade rundan med att springa till redbergsplatsen, vidare mot munkebäck, till Sanktsigfridsplatsen, mot Mölndal, sen vidare mot Liseberg, Ullevi, och sist tog jag en extrasväng för att plocka några sista kilometrar vilket resulterade i att jag fick nöta kilometer 16 och 17 i hyfsat brant uppförsbacke! Det var segt. Men annars gick det förvånansvärt bra ändå. Första tre km var sega, sen vid 8-9 km kom jag in i flowet och sprang utan att tänka. Göteborgsvarvet känns inte oändligt långt bort nu! Nu tänker jag inte öka långdistansen på ett tag utan köra på 16-17 km iaf de tre närmsta passen. Sen försöka mig på 18-19. Får öka långsamt. Men, nöjd är jag iaf!

Idag blir det träningsledigt som sagt. Vi ska ut till Torslanda sen och fixa vinterdäck på bilen, känns som att det inte är en dag för sent..


Paus

Sitter i soffan och pustar ut, det tar på krafterna att leka med en bebis! Mata, rapa, busa, bada, byta blöja, söva och sen börjar det om igen. Men SJÄLVklart skulle jag inte vilja byta plats med någon! Jag är så glad för vår lilla prinsessa. Det bästa som hänt mig någonsin! Bara känslan inombords när hon avfyrar ett leende till en.... Bara en annan förälder kan förstå vad jag menar. <3 men, trött kan man ju bli för det liksom!

Tittade på gamla bilder på mig nyss och undrar om jag någonsin kommer bli smal igen.... Än så länge går sockerfria veckan bra iaf. Haha har inte ens gått en dag än men man får vara glad för det lilla.


Frossa

De två senaste dagarna har jag fullkomligt vältrat mig i mat. Godis, glass, potatissallad, bröd och vin. Men nu är det slut på det. Totalt sockerförbud en vecka framöver. Tagga!

Iförrgår kom Mattias hem tidigare från jobbet, skickade iväg mig på träning, och när jag kom hem hade han storstädat hela lägenheten, korkat upp champagne och ställt fram jordgubbar. <3 sötnosen! Sen hade han ordnat barnvakt och så bjöd han ut mig på kometen som jag velat gå på länge. Hur jäkla sött? <3 så mysigt att bara vara vi, tror det behövs mer än vad man kanske kan tro.

Nu är det fredag och inget spec står på schemat i helgen! Eller jo, träning alla dagar men förutom det blir det bara mys med familjen! Idag ska jag springa, imorgon gymet och döda arslet och magen + groteskt intervallpass ( 10 min uppvärmning, 3 mins maxlöpning, 1 mins snabb gång gånger 5 och sen nerjogg) äckeljobbigt!! På söndag typ pump eller löpning. Får se!


Träningsvärk

Vaknade upp med vidrig träningsvärk imorse, benen känns som tunga styltor. Tror att det är pga att i slutet på passet igår la jag in spurter, sprang det snabbaste jag kunde och varvade det med vanlig löpning, höll på i 15 minuter bara sammanlagt med det men det måste ha gett något för idag, shiiiit....

Igår var vi ju föresten på BVC men lillsnuttan! 7600 gram och 67,5 cm lång. Vår stora tjej! Hon är inget spädbarn längre! Tycker det går för fort.... Vill inte ligga i famnen nu utan nu ska världen upptäckas och allt ska smakas på. <3 det blir faktiskt bara roligare och roligare att vara mamma. Speciellt när man får vara med och följa och se hennes utveckling. Vi har börjat ge små smakportioner vilket var namnam och hon vänder sig som en liten ål när hon ligger på rygg på golvet. En annan sak jag lagt märke till är att hon börjar bli mer reserverad mot nya okända ansikten... Lilla hjärtat!

Idag har Mattias en överraskning till mig, undra vad? Men innan ska jag busa med lillan, sen träna och efter det får vi se vad som händer ;)


Lycka

Trodde benet skulle strejka idag, men icke! Sprang tillochmed 2,5 km längre än planerat. Så totalt 12,5 km vart det. Ensam ute i mörkret med peppmusik i öronen och spöregn. Helt jävla underbart. Nu har jag precis matat och nattat lillhjärtat och ska ta mig en dusch och sen äta kvällsmat. Nackdelen med att springa är att jag blir så sjukt hungrig resten av dan! Segt, men enligt den där appen har jag 600 kcal kvar så det är ju lugnt.

Nattis!

 


Iskalla fingrar

Sen jag började snusa igen har jag fått ISkalla fingrar, sjukt störande. Idag gick vi upp vid sex, eller vi och vi, jag. Mattias var uppe med lillan redan vid fem. Morgonpigga unge <3

Idag ska jag testa shape up för att se hur mycket jag egentligen äter på en dag. Till frukost åt jag 410 kcal. Men då äter jag mig alltid mätt på frukosten. Gröt, knäckemacka och ägg. Börjar tröttna dock. Men men, eftersom att min viktnedgång är så seg så ska det bli intressant att se vad jag får i mig under en dag. Åh andra sidan så SKA ju en hållbar viktnedgång gå långsamt.... Men jag har ju världens sämsta tålamod också.

Nu vaknar snuttan!


Tjockis

Sitter och pimplar vatten och försöker dämpa hungerkänslorna. Jävla vikthets. Hatar det. Hatar att se mig själv i spegeln och hatar att jag bara fokuserar på det fula. Det tjocka. Fett, fett, fett. Tjocka lår. Tjock mage. Lovehandels. För stora vader. Men frågan är. Hade jag vägt 40 kilo hade jag antagligen fortfarande sett den där heffaklumpen i spegeln. Det sitter väl i huvudet, det mesta iallafall. För jag vet ju att jag HAR gått ner i vikt. Jag är ju smalare nu än vad jag var för åtta veckor sedan, ändå så känner jag mig tjockare nu än vad jag gjorde då. Jag tror att ju mer man "försöker" och engagerar sig i sin vikt och kropp, desto mer fokuserar man på felen. Önskar att jag kunde vara nöjd någon jäkla gång, men det kommer väl....

Imorgon ska jag ut och springa iallafall, hoppas mitt ben håller för det!

Imorgon ska även snuttan till BVC för vägning och mätning, tror hon väger runt 8 kilo nu, min lilla buddah <3 Åh vad jag älskar henne. Helt galet. Mer och mer för varje dag som går, hur det nu är möjligt. Ljuset i mitt liv! Min vackra lilla flicka. <3

Nu ska vi se på halv åtta hos mig och sen blir det sängen!

Lördag

Så underbart med helg! Det borde vara helg oftare. Idag står inte mycket på schemat, slappdag med familjen, laga god mat och myskväll. Låter som en perfekt dag. Igår sprang jag! 8 km långsam plågrunda. Var mycket dumt för nu värker mitt ben som faaan. Ont, ont, ont. Hade så gärna velat springa idag med mitt sunda förnuft säger åt mig att låta bli. Får bli en timme på crossen helt enkelt och en omgång mage! Let's do it!

Förra månaden sprang jag förövrigt sammanlagt 17,5 mil. Helt jävla sjukt om man tänker efter!


8 november

Sitter och äter frukost for the moment. En kliniskt ren lägenhet har jag nu och ingen tvätt i tvättkorgen, så skönt! Men, vad gör man istället då.... Har inget planerat idag på dan, ska på promenad sen vid tre, halv fyra, därefter får vi se. Helt sjukt föresten vad man kan ändra sin syn på sig själv efter bara EN dags träningsledigt. Tränade inte igår och idag upplever jag mig själv verkligen som lönnfet. Förvisso är jag fortfarande rätt stabbig men tröstar mig med att jag födde barn för 4 månader sen, en del har ju faktiskt hänt iallafall.

Helt jäkla slut

Tvättat sex tvättar, storstädat, slängt och sorterat skräp och samtidigt underhålla lillhjärtat. Nu sover hon och jag är helt slutkörd! Mattias är hemma tidigt idag och nu resten av dagen blir det bara mys med familjen för hela slanten!

Kanske sticker iväg ikväll iallafall och kör ett pass ändå, dock får det bli något som inte sliter på benhinnan, den värker idag.. Spinnng kanske? Får se.

Nu ska jag vila benen en liten stund till tills hjärtat vaknar och vill ha mat! Mammas lilla plutta. <3


Kort dag

Ja idag tar Mattias ut en halv föräldradag och det ska bli sååå
Skönt för då kan jag ta itu med lägenheten. Slänga skräp, tvätta hundra ton kläder, storstäda osv. Det behövs! Sen vill jag ta en låååång promenad med lilla familjen. Mysigt! Kl 11 kommer han hem men jag hade tänkt sätta igång nu, lillan sover sött i vagnen så man får passa på mellan varven.

Förövrigt så bestämde hon sig för att ta morgon kl 03:45 idag, så jag är aningens trött kan jag säga..


Ont i benet

Ja, dagens löppass gjorde ju inte direkt benet bättre heller. Träning och nyttig mat står mig upp i halsen. Jävla fucking hets. Åt en tallrik fil och två knäckemackor till middag och har ÅNGEST över att jag åt för mycket? Överallt läser man om kalorier, underskott hit och dit. Orkar inte. Just nu känner jag bara för att säga upp kontakten med cybervärlden och strunta fullständigt i hets kring träning och mat. Träna ska vara kul, inte ett jävla tvång. Mat ska vara gott, inte en jävla källa till ångest och dåligt samvete. Men nej, här sitter jag med värkande ben för att jag tränat fem dar i rad och med en skrikande mage för att jag är hungrig.

Så jävla sjukt och jag vill inte vara sjuk. Jag vill vara en frisk och sund människa. En bra förebild för min dotter. Kunna ha en SUND relation till mat och träning. Men hur jäkla lätt är det när ALLT man ser och läser och hör om handlar om träning, mat och kalorier?

Nu fan ska jag äta choklad utan att få ångest och imorgon ska jag inte träna.

Såååååååådetså.


Blogga?

Jag har länge tänkt att jag ska skriva ett inlägg, mest för att det är roligt men tiden finns liksom inte riktigt till, och speciellt inte med en liten bebis hemma. ;-)

Men... Jag gör ett försök iaf! Bellis ligger och sover sött i vagnen just för tillfället och jag sitter i soffan, as usual. Snart ska hon få lite mat sen kanske vi tar oss ut på en kort liten runda i selen så hon får lite frisk luft, så meckigt att släpa vagnen i trapporna men då funkar ju selen perfekt som substitut, en kort runda i allafall. Just nu önskar jag mig en hiss väldigt mycket! Förövrigt så har  vi verkligen blivit välsignade med världens bästa unge! Glad för det mesta och en riktig liten filosof är hon <3 Att bli mamma kan verkligen inte beskrivas.Vilken otrolig kärlek, kan inte mätas med någonting annat.

Annars hade jag tänkt ta träningsledigt idag, men ska nog ge mig ut på en löptur ikväll iallafall. Träningsledigt kan jag ta imorgon! Jag skulle så gärna vilja nå min målvikt innan jul, men inser att det är nog ett rätt så orealistiskt mål. Så får sikta på sommaren 2013. DÅ ska jag vara i toppform! Hittills har jag tappat 18 kilo på 4 månader, 4-5 to go. Får se när jag blir nöjd. Eller.. Blir man någonsin det? Min målsättning just nu ang. träning är iallafall minst 5 pass per vecka. Allt utöver det ser jag som plus. Jag SKA bli smal igen.

Jävla vikthets men fan.. Man måste ju trivas med sig själv liksom.

RSS 2.0