Okej okej


Så jag är sjukt hormonell just nu och i detta fallet så räckte det faktiskt bara med att titta på bilden av vår lilla flicka som vi fick med oss hem efter ultraljudet för att jag skulle bli glad igen. Tänk att man kan få uppleva en sån här stor sak egentligen, få vara med om när ett litet liv växer i mig och blir större och starkare för varje dag som går. Hennes sparkar, små volter och hickande på kvällarna gör mig alldeles varm inombords. <3 Förut hade hon disco i magen när jag lyssnade på musik!


Vår älskling, 18 veckor gammal <3




Varför?

Hur många gånger har jag inte varit här inne och börjat skriva för att sen radera allting och klicka ner sidan? I dont know. Men ibland är det rätt skönt att få skriva av sig lite. Idag är en sån dag då jag känner mig sjukt orkeslös och sjukt omotiverad till exakt allting. Är även extremt pissed of på mitt nya skitjobb som vikarie i en bemanningspool. Usch. Usch. Usch. När kiddet är ute är det jag som skall ta mig i kragen och skaffa mig en bra utbildning. Punkt. Nu gäller det bara att hålla ut i.... vad är det, 4 månader? Det kan jag klara av.

Nu ska jag läsa körkortsteori. Sedan ska jag ta tag i dagen, duscha vore något kanske.

Vild bebis

Godmorgon! Hela dagen igår och idag har bebisen varit riktigt vild! Har känt riktigt hårda kickar och jag känner hur den med jämna mellanrum byter position inne i magen, helt sjuk känsla! Ska snart sätta igång med storstädning inför helgen och då blir den förhoppningsvis lte lugnare <3

Gick in i v. 19 idag! Halva (snart) graviditeten har fortskridit, helt sinnes. Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi får se plutten, awh!

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Onsdag

Godmorgon, eller, det är fan ingen god morgon för mig för min svank håller på att gå av. Har knappt sovit en blund inatt, så så fort det gick imorse ringde jag till barnmorskemottagningen där jag går och fick inte en telefontid förens... Klockan ett? Vafan... Blir så jääääääääääävla arg.

Så vad ska jag göra nu? Kan ju förhelvete knappt ta mig ur soffan. Måste. Ha. Värktabletter.

Idag är jag inte glad. När jag låg på sidan i sängen förut så råkade jag dessutom nysa. Och tro mig fan att det kändes som att hela sidan av magen gick sönder den med. Så blir asorolig att jag hade råkat fått plutten i kläm så jag la mig plant på rygg och fick en riktigt arg kick nästan med en gång. Hahahaha, gulligt <3

Nej men jaha, kul! Nu ska jag dricka upp mitt te och kanske läsa teori, fan... alla jävla måsten alltså.

Internetshoppat

Åh jollyroom har verkligen hur mycket sött som hellst! Var inne nyss och beställde ett vitt spjälskydd till sängen och världens sötaste snuttis som ni kan se här nedan till bebis! Nu ska vi se på någon dokumentär här och äta honungsmelon, sååå gott!


7 februari

Goddag!
Idag är det 8 dagar kvar tills ultraljud, ååååh vad jag längtar. Vill veta vad det är för en liten som härjar runt där inne <3

Idag har jag inte gjort mycket alls, legat i soffan, det enda jag kan klara av att göra just nu p.g.a. min jäkla svank som gör så sjukt ont att jag avlider så fort jag går / böjer mig ner... Varje gång jag vaknat inatt har liksom varit en kamp att ta sig ur sängen och till toan, fy. Har googlat lite samt frågat mina mammavänner på fb (hahaha, vi är som en liten sekt, uppdateras flitigt 24/7) och nästan alla tror att det är ischias och det går inte att göra något åt. KUL!!

Men det är det värt!

Nu ska jag iallafall trotsa värken och städa upp lite sen gå och handla ingridienser till köttfärsås, mm vart så sugen på det. Imorgon jobbar jag förövrigt första gången på 5 veckor, fet ångest på det alltså.. Fyfan. Förhoppningsvis jobbar jag inte kvar där länge till, sen tänker jag aldrig sätta min fot på ett äldreboende igen, så slitsamt, och så sjukt mycket skitsnack när det bara är kvinnor på en arbetsplats, huh.

Nu sparkar lillen/lillan för fullt, den tycker verkligen inte om när jag ligger på rygg, haha!

Byyyyye!

Barnvagnsdjungel...

Har börjat kolla lite smått på vilken barnvagn som eventuellt skulle passa oss, och blir inte så mycket klokare av allt jag har hört... Kommer inte att bli en med fyra lika stora hjul iaf, så långt har jag bestämt. Har hittat en som jag tycker är väldigt fin, men undrar på om den kan vara lite opraktisk i och med att den är vit? Klart man kan ta den i svart, men tycker den vita är snyggare... Nackdelen med denna skulle isf vara att den har små hjul framtill vilket enligt vissa är svårt att köra i grus och snö med, fast, hur mycket snö har vi här i göteborg? Och andra sidan har vi rätt mycket grus liggandes.. Åh! Tur att det är ett tag kvar tills plutten tittar ut <3



Crescent duo city

Det positiva med denna vagnen är ju att hjulen är svängbara framtill och att den ska vara lättkörd, billig är den också med tanke på att både sitt och liggdel medföljer till samma pris som du enbart får ett schassi för i ett annat märke... I dont know!!

Idag har bebisen förövrigt varit väldigt lugn, har känt av den bara ett fåtal gånger, så drack iskallt vatten förut och då minsann sprätte den till <3 aww.

Nu ska jag och my love se film!


Gravid lista <3

Jag fick reda på att jag var gravid: I slutet av oktober / början av november 2011

Såhär fick jag reda på det:
Jag testade febrilt varje dag efter ägglossingen ungefär fram tills jag plussade 4 dagar innan beräknad mens! :)

Detta gjorde jag efter att ha fått beskedet:
Fick först panik, tog ett nyss test med en gång och sen började tårarna spruta. Var antagligen chockad, men när chocken lagt sig var jag glad! Det var aldrig på tal om att vi inte skulle behålla barnet.

Jag tror det kommer att bli:
Tror stenhårt på att det kommer bli en liten pojke :) Men klyshigt nog så spelar könet ingen roll, så länge den är frisk och kry är jag nöjd. <3

Det här undviker jag att äta och dricka:
Självklart alkohol, nikotin och rökning och sånt, sen även inte äta rått kött, vissa ostar och viss fisk och allt det där.. Är ju en mindre djungel..

Lukter som jag inte klarade av i början: Stekos! Det klarar jag fortfarande inte av... Sedan fixar jag inte lukten som är inne på IcaFocus, uuuuurgh får kväljningar av bara tanken..

Första gången det rörde sig i magen: Det var i v. 13, var väldigt osäker på om det var bebis men allteftersom sparkarna växt sig större och fått tydligare karaktär kände jag faktiskt första fladdret i v. 13. :)

Första gången det började sparka ordentligt: Är bara i vecka 18 än så länge, men sedan en vecka tillbaka har jag fått rejäla små kickar som kan beskrivas som en fingerknäppning innifrån. <3

Såhär kändes de första sparkarna:
Minns när jag låg och solade och hade handen på magen och helt plötsligt bara poff! Kändes som om den tog i med all sin kraft och stötte fötterna i magen typ. Tyckte det var lite läskigt men samtidigt jäkligt coolt.

Musik jag spelar för bebisen i magen:
Ingen alls än så länge, brukar sjunga alldeles för högt när jag står i duschen dock, haha!

Magen började synas:
Hade väldigt svullen mage i början, men den "riktiga" magen började nog synas i vecka 15 tror jag :)

Såhär kände jag vid ultraljudet: Vi har inte varit på RULet än, men på kollen som vi gjorde i v. 13 var det helt fantastiskt! Låg mest och smilade hela tiden med tårar i ögonen och fick nästan en sån där "mammig stolt" känsla när jag såg den lille rulla runt och ha sig där inne. Helt obeskrivligt. <3

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det:
Som en slags bekräftelse att allt var som det skulle :) Väldigt mysigt!

De första mammakläderna var: Mammaleggins som bara gled av magen i början, haha, hade nog lite för stora tankar, nu sitter dom dock som smäck!

Mina favoritmammakläder:
Mjukisbyxor och slappt linne, haha!

Lillen, vecka 18 (17+2)

RSS 2.0