Vecka 25+0

Igår fick vi se vår älskade lilla bäbis å ultraljud igen. Anledningen till det var p.g.a. att jag haft täta och regelbundna sammandragningar i stort sett hela dagen, och mot slutet kunde jag knappt gå på grund av dom (gjorde ont ut mot sidorna) så vi fick höra att vi skulle åka in. Allt såg dock bra ut och livmodertappen var ca 4 cm lång, vilket var helt normalt så det var skönt. Fick sån jävla panik när jag insåg att det faktum att bebis kanske ville komma ut så det var helt sjukt. Men det var underbart att vi se henne på ultraljud! <3 Hon låg och gapade och stängde munnen hela tiden, svalde förmodligen fostervatten haha så söt. När läkaren dessutom skulle se hur hon låg i magen så säger hon "ojojoj vad det sparkas här inne" precis så som alla andra har sagt, så det är nog en livlig liten krabat <3

Nu ska jag plugga lite. Imorgon kliver jag in i vecka 26. En vecka kvar sedan räknas jag som höggravid, sjukt, vad tiden går fort..

Detta händer i vecka 26:

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Bebis född i vecka 26. Så här stor är vår bebis nu <3

 


God morgon!

Åt vad jag är less på mina hormoner, som igår när jag blev rent ut sagt vansinnig över en sak.. Sa så jävla mycket dumma saker och har världens sämsta samvete idag för det. Usch, måste försöka hålla band på mig men fyfan vad svårt det är...

Har inte sovit så himla bra inatt heller, bebisen har fått för sig att möblera om i min mage nattetid, så fort jag ligger på sidan sparkas det som bara den ner i madrassen och ligger jag på rygg får jag andnöd. Haha svårt! Men jag får vara glad att bebis lever och mår bra, det är iallafall ett gott tecken! Hoppas bara att hennes nattrutiner inte håller i sig sen ;P

Var ju hos BM igår, hon mätte magen (24 cm) tog hbvärde, blodtryck och kollade bebis hjärtljud. Så roligt, när hon sulle sätta aparaten mot magen så började hon protestkicka emot den så hela magen guppade, haha sött.

Nu ska jag se ett avsnitt en unge i minuten, sen ska jag plugga och städa!



Bra låt! <3


Fyfan

Sitter här nu och tårarna bara rinner. Helvetes jävla kukfanskapsskit. Jag orkar fan inte med det här mer. Orkar inte gå omkring hemma som någon jävla misslyckad litet missfoster som bara lever på någon annan. Jag vill jobba och tjäna pengar. Inte bara sitta här på mitt numera feta arsle och inte göra någonting. Bara grinar. så jävla patetiskt. Helvetes jävla skitfanskap. Helvete helvete helvete helvete.

Pratade nyss med fittförsäkringskassan och dom är bara äckliga jävla idioter. Förstår inte ett jävla skit av vad dom säger. Den ena säger si, den andra säger så. Vad fan gör jag här egetligen? Vad är jag för en jävla kass människa som inte ens kan förstå ett par simpla meningar? Nej. Jag förstår inte. För att jag är heltjävla dum i huvudet. arbetslös. Ordet ekar fan i huvdet, arbetslös. arbetslös, arbetslös.

misslyckad. misslyckad. misslyckad. misslyckad. misslyckad.

Du har misslyckats. Yepp. Fint. Kunde jag dricka alkohol hade jag fan gjort det nu. Eller nej, jag hade iallafall tagit en cigarett. Ja det hade jag. Men nej. Istället sitter jag här. Misslyckad. Jävla äckliga fittjobb. Äckliga jävla skitsystem. Kan dra åt helvete.

vilken äcklig jävla skitdag.

Ångest

Testar att blogga från mobilen.. High tech jag är då. Vaknade med riktig ångest idag, inte bra för bebis. Ska försöka skaka lite liv i denna dan nu, får se om jag lyckas.
Ska se om desperate har kommit ut, sen plugga på körkortet i några timmar och sen ska jag träna. Låter vettigt! Känner mig faktiskt riktigt jäkla grym, igår sprang jag fyra kilometer på femman! Som nästan höggravid, DET är respekt! Gick faktiskt ganska bra tillochmed, pulsen var väl det jag var lite orolig för men.. Men oj vad jag har saknat den känslan man får när man springer!! Underbart.
Nu ska jag gå upp ur sängen! Puss


Vecka 25 idag!

Detta händer i vecka 25:

Detta är början på den sista tredjedelen av graviditeten. Kvinnans mage växer nu i rask takt och vissa får bristningar i huden på magen.

I vecka 25 kan magen vara tung och trycka på kissblåsan, vilket gör att man kan behöva kissa ofta. Ryggont och värk i fötterna är inte heller ovanligt nu. Livmodens topp är nu ovanför naveln.

Barnet är ca 35 cm långt från hjässa till häl och väger 650 gram. Det börjar bli riktigt ont om plats i livmodern för att sparka och göra kullerbyttor. Lungorna börjar bli färdigutvecklade och bebisen andas in upp till en liter fostervatten varje dygn, vilket kan göra att det hickar.

Ansiktet är färdigt och har fått karaktäristiska drag. Håret på huvudet fortsätter att växa samtidigt som ögonbrynen blivit allt tydligare. Hörseln är mycket väl utvecklad och barnet känner nu igen mammans och pappans röst. Föds barnet nu är chanserna mycket goda till att det klarar sig bra, även om det förmodligen måste vistas ett tag på sjukhuset.

 

Taget från http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-25


Sparkar <3



Lyckades fånga några små sparkar på film, dock så slutar hon alltid sparka när kameran väl kommit upp men nuså :D

24 mars

Hej! Vilket fint väder det är ute idag, får nästan lite dåligt samvete att jag sitter inne, men vi ska nog ut och göra något snart igen.. Vi har nyss varit ute och köpt madrass till spjälsäng och lite annat småfix, tänkte slänga upp lite bilder på hur det blev, dock är sängen bara provisoriskt bäddad! (kunde inte låta bli) Allt ska såklart tvättas och så.





Kunde inte motstå nallen, hur söt? ;D

 

 


Mjölk <3

Sitter här och är lite småledsen. Har skrivit upp mig på hela huset så nu kan jag få jobb på vilken jävla avdelning som hellst. Jag vill inte gå runt. JAG VILL INTE. Så var jag inställd på att vara ledig idag, inte för att jag nödvändigtvis behöver det, jag behöver pengarna mer, men jag var INSTÄLLD på det och det är en helt annan femma. Så får jag ett jävla sms. Om jobb på hus 10. Jag tänker inte svara. Jag tänker sitta här under filten och tjura över min jävliga situation och klunka i mig mjölk. Jag har förövrigt fått en ful ovana att minst häva i mig en liter mjölk om dagen, gärna de två första timmarna jag gått upp ur sängen. Det måste vara bebis skelett som växer sig starkare just nu. Jag liksom ställer fram hela mjölkpaketet på bordet och ett glas, haha. Ja.

JAAAAAAAAAAAG HATAR MIN JOBBSITUATION. SDKJFHSDKJFHSKDHF KSDFJHKJDFSHSK ADKHAEKwhdQDH. Nu känns det mycket bättre. Eh.

Förövrigt har lilla bebisen varit ovanligt lugn idag (HAHAHA och i samma sekund jag skrev det började den vrida och böka runt där innne) Puh!! Fan vad nojig man är ändå. Känner jag den inte tio sekunder efter att jag vaknat blir jag jättenojjig och vill hellst plocka fram angelsoundet varje gång. Men nuså. Min piercing ser inte rolig ut heller. Ska plocka ut den nu, måste, faaaaaaaaaaaan. :(

Jaha. Finns det något mer roligt att skriva.... Vi är fattiga just nu, fram tills på måndag rättare sagt. Mycket klagomål idag, fyfan. Men kul att vara fattig liksom.

Nu ska jag strax sätta igång med plugg. Ska nöta teori flera timmar framöver nu, jävlar vad det ska pluggas. Ska tvinga med Mattias ut sedan ikväll så jag får köra också. Åh vad hon bökar runt där inne nu! <3 Så mysigt när man ser hela magen guppa och när man helt plötsligt får tag om en liten fot eller hand från insidan. Trodde faktiskt jag skulle tycka det var obehagligt men blir bara glad av det!

Just det ja, jag har fått en allergisk reaktion som ploppat upp under natten. Hela mina ögon inklusive ögonlock är ASsvullna och röda och torra, plus ett stort område runt ögonen, blir det inte bättre får jag ringa vårdcentralen, aj vad ont det gör.

Okej nu ska jag dricka mer mjölk och plugga!

19 mars

Hej! Alltså jag slog nyss rekord i grinande till tvserier, har aldrig gråtit så mycket till ett avsnitt (desperate housewifes) som jag gjorde idag, sadly!!

Har förövrigt fått någon dille på mjölk, druckit upp en liter på mindre än två timmar, oopsie. Nu sitter jag här lite ledsen för att mjölken är slut och jag orkar inte ta mig till affären, fast det måste jag ju, för jag ska handla parfymfritt tvättmedel för idag hade jag tänkt att tvätta lillans alla kläder för vi har äntligen fått våra garderober till sovrummet! Så nu har hon en alldeles egen garderob för sig själv <3 Fattas typ två hyllplan sen är den redo att användas. Tjohoooo.

Herregud. 13 juli närmar ju sig, med stormsteg, 116 dagar är det kvar nu. 116! Det är ju ingenting!? Vi har fortfarande lite (rätt mycket) saker kvar att fixa.. Tänkte skriva en sammanställning nu så jag får lite koll egentligen... Visst, allting behöver men ju kanske inte ha köpt innan men jag tycker ändå det kan vara rätt skönt att ha så mycket som möjligt gjort innan så man kan släppa den biten och bara fokusera på lilla bebisen <3

Regnskydd till vagn
Myggnät till vagn
Dinglis till vagn
Tunn filt
Bebisfårfäll
Några mer kortärmade bodys strl 50 och 56
Strumpor (minsta strl)
Solhatt
Påslakansett till vagn
Babygym
Babysitter
Skötbord
Badbalja
Blöjor
Febertermometer
Puder, babyolja osv
En fin nallebjörn
Plastad frotté
Mobil till säng (ej bestämt)
Amningslampa (ej bestämt)
Amningsbh

Nu kommer jag nog inte på mer för stunden men HERREGUD vad saker det är kvar insåg jag nu! Får försöka införskaffa allting lite pö om pö, så himla skönt att alla stora inköp är klara iaf :)

Fick förövrigt den första "sparken" mot revbenen förut, högst märklig upplevelse.. Det var liksom ingen spark, utan mer som en kraftig smekning på undersidan revbenen, och det kändes INTE skönt! Hoppas inte det blir till någon vana ;)

16 mars

Hej!

Denna dagen började med ett jobbsms, så det var bara att planera om hela dagen... HATAR det här systemet! Sitter här och äter mackor och dricker oboy, som förövrigt är mitt nya beroende.. Haha herregud.

Imorgon går jag in i vecka 24! En vecka kvar till vecka 25 som varit en milstolpe ett tag, detta händer i vecka 24:

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Så här stor är vår bebis nu <3


Hahaha, just det ja, även om bebisens ögon är slutna så kan dom fortfarande urskilja ljus och mörker nu, så igår testade Mattias att lysa med en ficklampa mot magen när hon var som mest livlig, och helt plötsligt blev hon blickstilla, och rörde sig inte på kanske en minut, så fort vi tagit bort lampan började hon härja runt igen, haha awwww!!


13 mars

Åh, inatt har jag sovit jätteoroligt, lillan har levt loppan i min mage. "Upp och vagga mig, mamma" kan jag tänka mig att hon tänkte.. Riktiga små karatekickar som resulterat i x antal toalettbesök. Lilla snuttan :D Åh, längtar så enormt tills jag får upp henne på mitt bröst. Undrar så hur hon kommer se ut, kommer hon ha hår? Vem kommer hon likna mest? Hur mycket kommer hon att väga? <3 Hennes rörelser har blivit så stora nu att dom syns utanför kläderna tillochmed!

Detta händer i gravidvecka 23:

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!



Jag har kommit på att jag vill göra ett 3dultraljud men Mattias vill inte det p.g.a. att man vet inte riktigt hur det påverkar barnet eftersom att tekniken är såpass ny, och klart, jag får ju lov att hålla med honom där.. Men jag är så nyfiken!

Igår var jag förövrigt på min första körlektion! Känner mig stolt att jag gick dit då jag var på väg att skita i det i sista sekunden, men Mattias var med mig och det kändes faktiskt väldigt bra! Läraren var himla bra också, feels good. så nu är jag igång, har min första teorilektion idag! Hoppas hoppas hoppas att jag lyckas ta det innan sommaren!

Lektionen är inte fören sex ikväll och innan dess hade jag tänkt tvätta, städa och kanske fixa middag till ikväll. :)


More real

Idag har vi hämtat ut våran fina vagn! Det blev en svart brio go med vitt schassi, så himlans snyggt! Vi fick även babyskydd inklusive bas, åkpåse i silver (snyggt till den svarta vagnen) och skötväska med på köpet! Supernöjd och vagnen är helt fab!


Lycka <3

Åh, kände nyss i hela magen hur hon bökade runt där inne och helt plötsligt buktade en liten boll stor som en clementin upp på högra sidan av magen <3 undra vad det kan vara för kroppsdel? huvudet? rumpan? :D Såååå mysigt!

Imorse väcktes jag förövrigt av ett sms där det stod om jag kunde börja jobba klockan 6:45 när klockan var 07, jag svarade ja och flög upp ur sängen, ringde till avdelningen och sa att jag kanske kunde bli något sen och sen in på toa och på med kläder.... Tills jag börjar undra varför hon jag pratat med låtit som om hon tyckt att jag var helt efterbliven... Så jag kollade smset igen och såg ju att tiden gällde nu på fredag ist, men moget att skicka ut ett sms idag då klockan sju? åh blir så jävla arg... Så jag fick ju ringa upp igen.. Haha segt..

Idag ska jag iallafall och träna med Chrisine sen, herregud det ska bli intressant, sarah blåval here i come!

Yes nu ska jag plugga teori! Duktigt!

6 mars

Fyfan vad jag är inte glad idag. Vaknade och trodde jag hade hamnat i århundradets värsta depression. Men antar att det är så vissa dagar.. Kanske tillochmed är rätt bra att jag ska jobba ikväll så man får annat att tänka på. Bebis verkar må bra iallafall, hon sparkar hela tiden och igår var det nära att jag var tvungen att gå upp och vagga henne till söms men precis när jag övervägde att gå upp ur sängen (då hade hon sparkat konstant på samma ställe i nästan en halvtimme) så slutade hon, haha hon somnade nog av ren utmattning.

Är i vecka 22 men nu vill jag att hela graviditeten ska vara över. Visst det är mysigt att vara gravid men jag känner mig mer och mer som en blåval och när jag inte ens kan sätta på mig skorna utan att behöva sitta ner anser jag att det börjar bli jobbigt.

Detta händer iallafall med vår bebis denna vecka:

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Lista

TILL VAGNEN
(X) Barnvagn
( ) Regnskydd
( ) Myggnät
(X) Skötväska
(X) Åkpåse
(X) Varm filt
( ) Barnvagnsleksak
(X) Kudde och täcke
( ) Påslakanssett till vagn

S O V A
(X) Spjälsäng
(X) Spjälskydd
( ) Madrass
(X) Påslakanset
(X) Lakan
(X) Plastad frotté (Behöver mer)
(X) Filt
(X) Täcke
(X) Kudde
(X) Napp
(X) Nallar

SKÖTA & BADA
( ) Skötbord
( ) Tvättlappar
(X) Våtservetter
(X) Blöjor
(X) Frottélappar
( ) Rumpsalva
( ) Barnolja
( ) Barnpuder
( ) Febertermometer
( ) Alvedon/Panodil
( ) Borste & Kam
( ) Tops
( ) Blöjhink
( ) Badbalja eller badhjälp till badkar
( ) Nässug
( ) Nagelsax

F Ö R S T A K L Ä D E R N A
(X) Pyjamas
(X) Bodys
(X) Mjukisbyxor
(X) Strumpor
( ) Mössor
( ) Vantar
(X) Ytterkläder

T I L L M A M M A
( ) Amnings-bh
( ) Amningsinlägg
( ) Bindor
( ) Bystvärmare
( ) Amningströjor
( ) Bröstpump
( ) Bröstvårtsalva
( ) Massageredskap
( ) Amningskudde

M Ö B L E R & P R Y L A R
( ) Byrå
( ) Babysitter
( ) Skallra
( ) Babygym
( ) Axelfiltar
( ) Nappflaska
( ) Mitt första år bok
(L) Bärsele
( ) Barnvakt
( ) Fårskinnfäll
( ) Snuttefilt

L = Lånat
X = Klart


RSS 2.0