Två veckor kvar idag!

14 dagar kvar tills du är beräknad <3 Imorgon går jag in i näst sista graviditetsveckan, detta händer då:

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Vi längtar efter dig!

18 dagar kvar nu tills du är beräknad. Men egentligen kan du komma precis när du känner för det, för jag är fullgången, du är färdigbakt och allt är förberett här hemma. Känns så overkligt, vi har varit ett nu i snart nio månader, du och jag, min lilla bebis. Jag har känt dig dagligen sedan vecka 14, alltså varje dag i nu snart 24 veckor. Du väcker mig på natten och jag väcker dig på morgonen, kommer sakna dina små moves där inne sen. På alla ultraljud vi gjort har vi fått höra att du är en livlig liten krabat, och jag kan inte annat än att instämma helt! Att få känna små fossingar som försöker trycka sig genom huden, små fingrar som knäpper där inne och känna hur du ibland tar spjärn med hela kroppen är något som jag vet att jag kommer sakna sedan. Åh, trodde aldrig jag skulle säga detta men jag längtar efter förlossningen, jag längtar efter att få se vår lilla snutta som jag burit på i snart nio månader, få höra ditt skrik, hålla i dina små händer och ha dig i min famn.

Dock så tror jag att du har det så mysigt där inne att du kommer stanna ett par dagar till iaf, kanske ett par veckor. Men vi väntar på dig och längtar mer och mer för varje dag som går nu! <3

godmorgon!

Sitter för tillfället och äter jordgubbar och dricker mjölk, fin kombo, haha men faktiskt. Inatt har jag bara varit uppe tre gånger! Skönt, men däremot så kunde jag inte somna om efter mina toabesök så har legat och pillat på mobilen halva natten istället, känner mig hyffsat utvilad iaf.
I förrgår var vi ju hos barnmorskan och hon konstaterade att vår lilla plutt redan lagt sig med huvudet neråt och borrat in det i mitt bäcken, och där fick jag även förklaringen till varför jag känt sån sjuk smärta det senaste, så, nu är hon fixerad, och kan alltså komma precis när som hellst. När hon känner sig redo <3 Hon kan gärna få stanna två veckor till, men vecka 38 får hon gärna titta ut om hon behagar! Vill ha ALLT fixat innan, nu är det mesta inhandlat och gjort, ska bara köpa ekoligiska babyprodukter, ett regnskydd och.... Tja det är väl det, haha den sista maten till bb-väskan också. Vagnen står redo och färdigbäddad och garderoben är färdig med alla små kläder nytvättade och invikta. Sängen är också färdigbäddad <3 Nästa helg kommer ävenskötbordet som Mattias morfar snickrat ihop och när det är vitlakerat och uppsatt är vi redo! Eller. Blir man någonsin det!? Tror jag inte, haha.

Idag ska vi storhandla till kvällen och nu på dagen ska jag fan ta tag i storstädningen här hemma, har skjutit på det i två veckor nu, men nu står jag inte ut i dammet längre, fogarna får ta stryk isf.

Aww. Igår blev jag föresten överaskad av Mattias, hade bett honom att åka och handla mjölk och grädde till maten efter hans jobb och satt här skitförbannad över att det tog sån tid, men så till slut kommer han hem och har handlat med sig röda rosor, alkoholfri champagne, jordgubbar och en twisterglass till mig, hur sött? :D Blev faktiskt sjukt överaskad <3<3<3

Jaja, på lördag (om två dar) går jag in i vecka 36, detta händer då:

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.



RSS 2.0