Hola!

Sitter ute på balkongen och steker, rätt skönt.... Eller njaaaaa svettas som en gris, men vad gör man inte för brännan! Som iofs är totalt obefintlig nu men.... Skulle hellre varit vid havet just nu men eftersom att jag har körlektion vid tre får jag nöja mig med balkonghäng nu på dan! Ikväll ska vi ju dessutom till grytorna med Sophie och Micke :) trevligt!

Aaaaaaj min rygg. Nämnde jag att jag sitter på en jävla pinnstol? Haha, skönt! Igårkväll var jag och Mattias föresten vid delsjön en sväng, men jag måste faktiskt erkänna att jag gillar havet bättre. Vill bo vid havet en vacker dag... Nu ska jag steka lite till och sen ska jag helgstäda lite grann innan körlektionen!


Solaaaa!

Underbart väder! Har suttit ute större delen av dagen, livet som gravid kan vara rätt skönt ändå. ;) nu dricker jag iste och ska strax hoppa in i duschen och bege mig mot förlossningskursen!


Godmorgon!

Ännu en fin dag idag! Och jag är på gott humör trots superlågt järnvärde och enorm trötthet! Har varit igång sedan halv sju imorse  och tvättat och städat, fyfan vad hurtiiiigt. Nu sitter jag och lyssnar på musik medans lilla hjärtat i magen diggar med. Tror hon tycker om musik <3 Nu hickar hon! Hehehehe sötnos. Ikväll ska vi på en förberedande förlossningskurs på östra sjukhuset, ska bli intressant!

Har förövrigt fått en RIKTIG gravidcraving och det är... HAVET. Måste typ bara dit hela tiden. Doppa fötterna <3 Ska höra med Mattias om han vill dit ikväll igen. Igår åkte vi ut till saltholmen, jag M och Christine, riktigt mysigt. Vill typ bosätta mig där ute.

Nu befinner jag mig förövrigt i vecka 33. Detta händer då:

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu

Ingen god morgon

Tror jag dör lite. Vaknade för en timme sen med foglossning från helvetet. Känns som hela höftpartiet och ljumskarna bokstavligt håller på att gå sönder... Sen till råga på allt gör min rygg så JÄVLA SJUKT ont, så jag har precis fått massage av min snälla Mattias, but still.... Dying :( sen var jag så SJUKT jävla hungrig så jag har precis tryckt i mig mat. Och bebisen har vaknat och försöker trycka sig ut genom huden. JAG ORKAR INTE. JAG HAR HALSBRÄNNA. AAAAAAAHHHHHHHH


<3

Idag är en sån där dag jag faktiskt njuter av att vara gravid. Visst, jag har ont i ryggen, halsbränna, foglossning, yada, yada, men, när jag känner hur lillan tar spjärn med hela kroppen och magen blir alldeles fyrkantig för att hon sträcker på sig blir jag alldeles varm innombords <3 Tänk att det lever en liten varelse där inne! En liten mig och Mattias. Åh <3<3<3<3 Vill träffa henne nu!

Rörelserna har verkligen ändrat karaktär, nu är dom mer långsamma och mycket större, typ en fot som dras längs med hela magen, snuttan <3

Vi har lite saker kvar att köpa också, ska fixa det nu i helgen tänkte jag, eller snart iaf. Det vi nu har kvar är:

Ihopvikbar badbalja
Bedset till vagn
Gallerfilt
Bomullsfilt
Sophie the giraff
Skonsam duschkräm etc
Sängmobil
Febertermometer
Amningsbh
Snygg väska att ha som bbväska (töntigt men vill ha!!)
Blöjor
Bröstpump

Det är väl det jag kan komma på.... Ååååååååh. Åtta veckor kvar nu! Helt insane. Åtta veckor kvar, om MAX tio veckor har vi våran dotter (eller son haha) hos oss! Kan inte förstå. Obeskrivligt. Om MAX tio veckor har jag det lilla livet i min famn som jag burit inom mig i nio månader..<3
*Gravidkänslig*

Ska snart börja pilla på förlossningsbrevet, och sen ska vi boka en profylaxkurs, det är väl det som ska fixas... Lite meck med fk också.

Detta händer i vecka 32:

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.




Lilla älskling 20 veckor gammal, titta på dom små fötterna <3

 


FyFAN

Nu vet jag hur foglossning känns. Jag dör. Jag DÖR PÅ RIKTIGT. Var ute och gick igår, över en mil, vad skönt tänkte jag när jag gick. Men. När jag kom hem.... Smärtan smög sig på, efter två timmar kom jag inte ens upp ur soffan, på riktigt. Mattias fick lyfta ner mina ben och dra mig upp. Känns som om ljumskarna är mosade innifrån och ut, alltså sån SJUK smärta. Så jag fick sätta mig på en pall i duschen och ha varmvattenstrålen på ljumskarna, kändes liiiite bättre. Men så fort jag kom ur duschen kom det tillbaka. Inatt har det tagit mig 10 minuter varje gång jag har vaknat att ta mig ur sängen och sätta mig på toa. TIO minuter och då har vå två meter från sovrummet till badrummet. Jag dör, och idag är det värre. VÄRRE. Jag kan förfan inte gå. Som om inte det vore nog så har jag råkat hälla ett vattenglas över hela min iphone. Helvetes jävla skitfittdag helt enkelt.

Hickig bebis

Om det stämmer att om bebis hickar mycket i magen så kommer den även att hicka mycket när den är ute, så kommer vår bebbe hicka 24/7. Tycker det är gulligt när hon ligger där inne och hickar, men samtidigt tycker jag lite synd om henne, ibland blir hon riktigt frustrerad över hickeriet också, för när hon har hickat ibland sisådär tio minuter får hon jordens damp och gör artistiska kullerbyttor som känns vill jag lova!

Pluttan <3 Det här är så sjukt. Jag har nog inte förstått än att jag ska bli mamma. Mamma, jag? Det är faktiskt första gången jag skriver det offentligt. Känns konstigt. Men samtidigt, jag kommer ju fortfarande vara samma gamla Sarah, kanske med lite nya prioriteringar och värderingar, men ändå, still old me.

Har precis ätit en stooor frukost, men kommer antagligen vara hungrig om en timme igen... Nu ska jag plugga lite körkort och sedan har jag tvätttid. Sedan SKA jag ut på långprommis.

Segt...

Är så innerligt trött att jag inte vet vad jag heter. Känns som att min kropp och jag inte hör ihop längre, jag orkar ingenting. Börjar bli otroligt jobbigt, min rygg värker, jag har åkt på foglossning, ischias, halsbränna, extrem trötthet, nej jag vill lägga mig ner och sova fram tills bebisen är färdigbakad. Men samtidigt så vill jag inte bara ligga inne och tycka synd om mig själv sista tiden av graviditeten. Men vad fan ska man göra när man är så trött att man knappt vet ut eller in... Ska sova nu, solen skiner och jag borde gå ut och hitta på någonting. Men jag orkar inte.. Jag är hungrig och jag har förvärkar, fan vad ont det gör stundtals. Hade glömt bort hur mensvärk kändes, men nu vet jag igen, tack för det.

Bebis har träningspass i magen. Små händer eller fötter som stryker mot mitt höftben, hehehehe. Jag är hungrig, åååååh vi har ingen mat hemma. Feel sorry for me!

Hej

Jag sitter och väntar på att Mattias ska bli klar i köket, han skulle göra en stek som ska stå inne i ugnen i åtta timmar, okejokej... Vi ska gå ut och gå, jag måste röra på mitt feta ARSLE, HAR BLIVIT SÅÅÅ TJOCK. Menmen. Nio veckor kvar sen då jävlar ska jag banta. Längtar efter att få bli smal igen. Huuuua. Lilltösen har hicka i vanlig ordning. Puttinutt <3 Inatt kände jag förövrigt ett sjukt tryck neråt, kändes som om hon försökte bända isär mitt bäcken och försökte att ta sats och ta sig ut, tänkte att aha, nu fixerar hon sig, men icke, för gud vad kullerbyttor hon har gjort idag sen jag vaknade. Hehehe.

Nu ska vå gå! Pusshaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

Btw är i vecka 31 nu. Detta händer då:

Illustration: Svenska Grafikbyrån

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.


RSS 2.0